PL Ogólny Wątek Polski - Czyli wszystko o naszych rodzimych lolkrowach

• 🇵🇦 Nuestro primer dominio localizado está en español en kiwifarms.pa. Our first localized domain is on Spanish on kiwifarms.pa.
  • Want to keep track of this thread?
    Accounts can bookmark posts, watch threads for updates, and jump back to where you stopped reading.
    Create account

Aby utworzyć miejsce dla pogawędek nie na temat powinniśmy:

• Łączna liczba głosujących
    13
  • Ankieta zamknięta .
zdycha jak ma 24 stopnie? co jak na dworze jest 24? masowe wymieranie szynszyl?
One są z Andów oryginalnie, to tak ciepło nie jest chyba, chowają się w skałach jak im ciepło/mokro. Trochę się tez różnią od dzikich, na futro były hodowane, nawet się zmoczyć nie mogą bo mają tak geste futro ze słabo schną, grzyb się zrobi. To w piasku się myją. Jak ktoś kupi to raczej wie ze klimatyzacja musi być.
po co takie kupować jak pożyje 2 tygodnie po czym zdechnie bo zbyt głośny pierd wywołał w nim zawał
w domu nawet 30 lat mogą dożyc :) ale jeden mój niestety miał zawal akurat mając tak 12 lat. A po co komu takie to nie wiem, słodkie są to może mózg przestaje działać na ich widok.

a szynszyle wystarczy 24 stopnie, do widzenia umieram. Stress w lato bo co jak jakiś dzień prądu nie będzie. Na grupach widziałam posty ze jedna godzina w 24C zabiła kogoś szyszka. Widziałam wczoraj takie 3 słodkie szczurki w zoologicznym i po tym post tutaj o szczurkach było trudno się powstrzymać, one takie ciekawskie od razu podeszły, jeszcze malutkie ;_; nienawidzę jak w zoologicznym są zwierzęta
Zgadzam się, to co się wyprawia w tych zoologicznych to jest chore. Tam powinny być tylko jakieś karmy/zabawki. Reszta powinna być sprzedawana od hodowców (i wiem tu też ogromne pole do zaniedbań, ale łudzę się, że może byłoby to jednak lepsze... A potem przypominam sobie, że ludzie kupują w pato hodowlach byle taniej było i ech... Nie ma ratunku. Tylko zwierzaków szkoda).

IMG_8134.jpeg
Proszę o ocenę setupu na upał

ogólnie uważam że 90% ludzi się nie nadaje do opieki nad zwierzętami chyba że jako zwierzaki potrzebne (np pies stróż albo pasterski) bo im nie dają żadnej stymulacji
Z doświadczenia powiem że 90% to bardzo liberalny szacunek. Każdy kto kupuje psy żeby cały dzień siedziały same w mieszkaniu teoretycznie łamie normy dobrostanu, pomijając nawet jednostki wybitne co trzymają psy w klatkach. O przykładaniu się do opieki zdrowotnej dla pupila nawet nie wspomnę.

@three_little_rats jest na dobrym tropie. Szczury, chomiki, króliki czy nawet kot jest lepszy do mieszkania niż pies.
idę zaraz po ten wiatrak przemysłowy, jak się tego najlepiej używa, tj. w jakim miejscu, pod jakim kątem?
mam okno na północy zachód więc od południa do około dwudziestej jest tortura
W rogu skierowane w miarę w twoim kierunku trochę w górę.

No ja dziś też kupiłam kolejny wiatrak, myślałam o tych przenośnych klimatyzatorach ale to ponoć chuja daje, a że nawilża powietrze to ponoć może pogorszyć.
Miałam w planach zostać w domu już do końca tygodnia to mi jakieś pilnowanie egzaminów wstępnych zorganizowali :(
Super będzie siedzieć w jakieś nieklimatyzowanej sali, 30 stopni za oknem, z chuchajacym ludźmi (przeważnie chłopami 18-20 lat, którzy nie wiedzą czym jest antyperspirant - uwierzcie czasem korytarzem jest ciężko przejść jak się ich zabierze kilku) przez 4 godziny.

Za jakie grzechy?
:stress: (:_(

ja otwieram okna po dwoch stronach domu i przewiew taki ze drzwi otwarte zamyka
też tak raz zrobiłem i musiałem nowe drzwi wstawiać bo tak jebły że wyleciał z nich świetlik
zagraniczna jakość proszę Państwa
No ja dziś też kupiłam kolejny wiatrak, myślałam o tych przenośnych klimatyzatorach ale to ponoć chuja daje, a że nawilża powietrze to ponoć może pogorszyć.
klimatory to takie przerośnięte nawilżacze które trzeba cały czas uzupełniać zimną wodą i żeby jakikolwiek efekt uzyskać przy takim upale to trzeba siedzieć praktycznie z nim na plecach, idealna recepta na błyskawiczne przeziębienie
klimatyzatory to te co mają tubę odprowadzającą gorące powietrze na zewnątrz i faktycznie działają, problem w tym że jak masz wysoki parapet to przejebane, plus zajmują dużo miejsca, plus musisz zaplombować owarte okno tą folią z zestawu, plus porządne kosztują półtora kafla w górę

(przeważnie chłopami 18-20 lat, którzy nie wiedzą czym jest antyperspirant - uwierzcie czasem korytarzem jest ciężko przejść jak się ich zabierze kilku) przez 4 godziny
Na informatyce zamiast przedmiotów humanistycznych do wyboru powinni wysyłać na przymusowy kurs higieny, na całe życie napatrzyłam się na przetłuszczone kuce

A z dobrych wieści zwierzątkowych to jeden z kotów w końcu zrozumiał że mata chłodząca jest fajna i nie chce go zjeść :heart-full: :)

Na informatyce zamiast przedmiotów humanistycznych do wyboru powinni wysyłać na przymusowy kurs higieny, na całe życie napatrzyłam się na przetłuszczone kuce
no sory ale my juz mamy przedmiot "jak gadac z ludzmi" kurs higieny to juz za duzo 😭😭😭

Super będzie siedzieć w jakieś nieklimatyzowanej sali, 30 stopni za oknem, z chuchajacym ludźmi (przeważnie chłopami 18-20 lat, którzy nie wiedzą czym jest antyperspirant - uwierzcie czasem korytarzem jest ciężko przejść jak się ich zabierze kilku) przez 4 godziny.
Musimy się jakoś zamienić profesjami bo u nas jest jakiś 75% kobiet a jeden z facetów to radiolog którego istnienie nie jest potwierdzonym faktem.

no sory ale my juz mamy przedmiot "jak gadac z ludzmi" kurs higieny to juz za duzo 😭😭😭
No wiesz, że my też planujemy coś podobnego (nie wiem czy mówisz poważnie, ale ja tak, ostatnio na Radzie Kierunku znowu wrócił temat całkowitego autyzmu wyżej wymienionych i żeby zrobić przedmiot dodatkowy z takimi miekkimi umiejętnościami), bo poziom braku umiejętności prowadzenia rozmowy, krytycznego myślenia i pracy zespołowej wybił poza skalę w ostatnich latach. Do tego może jakichś elementów psychologi też, bo to kto do nas przychodzi to ludzkie pojęcie przechodzi- nie mówię, że nie umieją w informatykę i inżynierię, problem w tym, że umieją TYLKO w to.

Nie wiem gdzie ani jak oni się wychowują, ale czasem się wręcz zastanawiamy czy całe życie przesiedzieli w piwnicy pod kamieniem gdzieś i nie potrafią w kontakty międzyludzkie.

Można jeszcze dorzucić im kurs higieny i nazwać to Przygotowanie Do Życia W Społeczeństwie. Coś jak kursy dla dzieci specjalnych xD

nie wiem czy mówisz poważnie
mowie powaznie
az sie zesralem ze smiechu gdy to w sylabusie zobaczylem - "kompetencje interpersonalne" to nazywaja
w tym roku na drugi semestr dodali jeszcze jakies ze sie uczy sie pisac i czytac i samoulepszanie typu poprawa koncetrancji i chuj wi co
Nie wiem gdzie ani jak oni się wychowują, ale czasem się wręcz zastanawiamy czy całe życie przesiedzieli w piwnicy pod kamieniem gdzieś i nie potrafią w kontakty międzyludzkie.
no teraz to w kąkutery tylko kujony bez przyjaciol umieja, ci co maja zycie to umieja na tyle korzystac z telefonu by sobie tiktoczka odpalic albo snapa wyslac

Miałam w planach zostać w domu już do końca tygodnia to mi jakieś pilnowanie egzaminów wstępnych zorganizowali :(

Za jakie grzechy?
:stress: (:_(
kup se taki mały przenośny może

myślałam o tych przenośnych klimatyzatorach ale to ponoć chuja daje, a że nawilża powietrze to ponoć może pogorszyć.
Jestem trochę ekspertem w temacie i powiem tak - jeśli masz stosunkowo mały pokój, dobrze zaizolujesz okno (nie takim gównem z materiału) i nie przeszkadza ci WCHUJ HAŁAS to pomaga i inwestycja jest warta świeczki, szczególnie jeśli będziesz używała przez te 2 miesiące a potem schowasz. Tylko rachunek za prąd cię zrzuci z nóg bo to ciągnie 1000W.

Ja zamówiłem tego portasplit za 4.5k, tylko potrzebuje dodatkowej części która podobna będzie dostępna w poniedziałek. Jak nie będzie to będę musiał kurwa robić zwrot paczki 50kg

Z innej beczki, nikt się nie odnosi do gownoburzy która się odjebala przez ostatnie 24h? To jest kurwa tak nie do wiary jaka lawina się zrobiła od gościa który po prostu sprawdzał sobie sprawozdania i prostował na tliterku że aż by warto było zrobić nitkę w happenings

zesralem ze smiechu
No widzisz, dla Ciebie to może być zabawne, dla nas to problem. Kiedy student ma uzasadnić swoje decyzje projektowe, patrzy na nas jak na kosmitów i mówi: „No ale u mnie działa”. A gdy pytamy, co jeśli użytkownik nie ma takiego środowiska, słyszymy: „To niech je sobie skonfiguruje”.
Edit: @Atlas Sneezed co, co mnie ominęło? Chodzi o lekarzy czy znowu jakaś nowa afera wyszła?

No widzisz, dla Ciebie to może być zabawne, dla nas to problem. Kiedy student ma uzasadnić swoje decyzje projektowe, patrzy na nas jak na kosmitów i mówi: „No ale u mnie działa”. A gdy pytamy, co jeśli użytkownik nie ma takiego środowiska, słyszymy: „To niech je sobie skonfiguruje”.
znaczy no mnie smieszy ze zrobili przedmiot "jak nie byc autysta" specjalnie dla informatykow (doslownie jest tylko na informatyce)

a to ze student nie potrafi spelnic wymagan edukacyjnych to to troche jego problem :p

Wstecz
Top Na dole